Lumea întreagă la un click distanță
    Atracții turistice

    Volksgarten (Parcul Poporului), Viena

    CATALIN KISLINGER


    Volksgarten, Viena


    Volksgarten (Parcul Poporului) este o gradina publica aflata in Innere Stadt (Orasul Vechi) al Vienei. Se intinde intre Burgtheater (Teatrul Curtii Imperiale) si Heldenplatz (Piata Eroilor).

    Este o gradina eleganta, renumita pentru randurile de trandafiri, cu alei umbroase si banci confortabile. A fost proiectata avand ca model gradina Luxembourg din Paris.

    Intre anii 1596-1597, pe terenul actualului parc, in partea lui estica, s-a construit un zid de aparare a Vienei. In anul 1809, acest zid a fost aruncat in aer de armata lui Napoleon. A urmat demolarea completa a zidului si nivelarea terenului.

    Intre anii 1817-1821 are loc reconstructia zonei. Cand acest parc a fost construit, s-a dorit ca el sa fie o gradina particulara pentru suveranii Habsburgi. Dar, la propunerea administratiei orasului, i s-a schimbat destinatia devenind prima gradina publica din complexul Hofburg.

    La 1 martie 1823 gradina a fost inaugurata oficial. Din 1825 a primit numele de gradica publica a poporului (Volksgarten).

    Gradina a fost proiectata cu aleile in forma strict geometrica pentru a facilita supravegherea vizitatorilor. Intre anii 1883-1884, Volksgarten a fost extinsa.

    Pe langa trandafiri, parcul mai este renumit pentru copia Templului lui Tezeu din Atena, construit intre anii 1819-1823, si pentru monumentul imparatesei Elisabeta (Sisi), 1837-1898, sotia imparatului Franz Josef al Austriei, realizat in anul 1907.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Principala atracţie a Muzeului Etnografic al Mănăstirii Nămăeşti o reprezintă colecţia personală, unică în România, a stareţei Ana Lucia Nedelea de ii şi costume populare româneşti, vechi de peste 150 de ani, din zona Argeşului şi a Târgoviştei.
    Palatul Snagov este situat pe malul lacului Snagov, la 40 kilometri de Bucuresti. A fost construit in anii '30 si extins foarte mult in anii '80. A fost realizat dupa schitele fiicei scriitorului Barbu Delavrancea, Henriette Delavrancea Gibory, cunoscuta drept unul dintre cei mai mari arhitecti romani din acea perioada.
    Aflată la circa 5 km de Mangalia, în apropierea localităţii Limanu, Peştera Limanu a căpătat în decursul timpului o aură de legendă. Peştera a fost locuită încă din neolitic, iar în perioada dacică a fost şi loc de refugiu în timpul invaziilor romane.
    Situată la 50 km de Buzau, zona este cunoscuta pentru muntii de sare, lacurile de apa dulce din varful acestora si mai ales pentru nenumaratele pesteri ce strabat acesti munti.
    Hotelul Negresco este unul dintre cele mai impunatoare hoteluri din Nisa. Poarta numele constructorului si fondatorului hotelului, romanul Henri Alexandru Negrescu (1868–1920), nascut la Bucuresti. A fost inaugurat in 1913 in prezenta multor capete încoronate ale acelor vremuri. De-alungul timpului, hotelul a gazduit regi, prinţi şi miliardari celebri.
    Istoria insulei Snagovului este strans legată de istoria Ţarii Româneşti. Se presupune ca voievodul Vlad Tepes este îngropat undeva pe insula.