Lumea întreagă la un click distanță
    Destinaţii / România

    Valea Prahovei

    PETRE MIHĂESCU

    Valea Prahovei reprezintă una dintre cele mai importante zone turistice din România. Şi-a câştigat acest statut înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial, fiind locul de petrecere a verii pentru aristocraţia românească.

    Astăzi, datorită distanţei relativ mici, aproximativ 100 km, faţă de Bucureşti, a legăturilor de transport rapide şi a serviciilor turistice diversificate, popularitatea zonei este foarte mare în rândul tuturor categoriilor de turişti.



    Valea Prahovei


    Cele mai importante staţiuni de pe valea Prahovei sunt: Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal, Comarnic şi Breaza. Aici, râul Prahova îşi face loc între munţii Bucegi şi munţii Baiului, separând Carpaţii Meridionali de cei Orientali.


    Munţii Bucegi - Crucea Eroilor Neamului


    Din punct de vedere al faunei, cele mai des întâlnite animale sunt ursul, capra neagră, căprioara şi veveriţa.

    Climatul subalpin, cu veri răcoroase şi cu ierni nu foarte friguroase, oferă cele mai bune condiţii de petrecere a timpului liber şi de tratament, în toate anotimpurile anului.



    Munţii Baiului


    Presiunea atmosferica este scazută şi atmosfera puternic ionizata, cu un aer curat, fără praf şi alţi agenţi alergici. Există numeroase izvoare cu ape minerale sulfuroase, bicarbonate, calcice, cu magneziu şi oligominerale.

    Toate acestea favorizează tratamentul neuroasteniei, a reumatismului cronic degenerativ, a tulburărilor circulatorii periferice, a hipertensiunii arteriale stadiul I, a tulburărilor aparatului digestiv, a tulburărilor hepatobiliare, endocrine, respiratorii, precum şi a rahitismului şi tulburărilor de creştere la copii.

    Pe lângă tratament, odihnă şi recuperare, Valea Prahovei oferă turiştilor o varietate de trasee montane, pârtii de schi sau pârtii de sanie cu grade diferite de dificultate.



    Munţii Bucegi - Alpinist la Poiana Stânii

    Obiective turistice importante pe Valea Prahovei

    Castelul Peleş. Este unul dintre cele mai bine conservate palate regale din Europa şi a servit ca reşedinţă de vară la Sinaia pentru regele Carol I.

    Casa George Enescu. Cu banii câştigaţi în primul său turneu în America, George Enescu şi-a construit la Sinaia - între anii 1923 şi 1926 - o casă, după planuri proprii.

    Muzeul cinegetic de la Posada. Este situat pe malul stâng al râului Prahova, în cartierul Posada al oraşului Comarnic, lânga DN 1 şi la circa 4 km de oraşul Sinaia.

    Crucea Eroilor Neamului. Executată în memoria ostaşilor români din Primul Război Mondial căzuţi pe câmpurile de luptă pentru întregirea neamului, a fost construită între anii 1926-1928 prin grija reginei Maria şi a regelui Ferdinand I al României, şi amplasată pe şaua muntelui Caraiman, la cota 2291 m.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Avrig, oraş în Ţara Făgăraşului, a fost atestat documentar încă din 1364. Este amplasat la circa 26 de kilometri de Sibiu, la poalele Munţilor Făgăraş, pe valea Oltului, la o altitudine de aproximativ 400 de metri.
    Initial un mic catun pescaresc, linistit si boem, la malul Marii Negre, cu o plaja foarte frumoasa dar putin cunoscuta, astazi localitatea Vama Veche este, pe timpul verii, destinatia preferata a tinerilor care vor sa se distreze intr-o maniera simpla si nonconformista.