Lumea întreagă la un click distanță
    Atracții turistice

    Teatrul lui Herodes Atticus, Atena, Grecia

    CĂTĂLIN KISLINGER



    Atena. Teatrul (Odeonul) lui Herodes Atticus, construit in perioada romana 161-174 e.n.. Grecia.


    Teatrul Herodes Atticus (sau Odeonul lui Herodes Atticus) a fost construit intre anii 161-174 e.n. in timpul perioadei romane a Atenei. Teatrul face parte din complexul Acropole. A fost construit in memoria sotiei lui Herodes Atticus, Aspasia Annia Regilla.

    Teatrul are capacitatea de 5000 de spectatori, iar in antichitate era acoperit cu un acoperis de lemn de cedru pentru a imbunatati acustica.

    Cum ajung la Teatrul lui Herodes Atticus

    • Teatrul (Odeonul) Herodes Atticus este situat pe panta sudica a complexului Acropole. Se afla la capatul strazii Dionysiou Areopagitou.

    • O imagine generala a Teatrului lui Herodes Atticus se poate vedea de pe Acropole.

    • Intrarea in Teatrul Herodes Atticus se face din strada pietonala Dionyssiou Areopagitou.


    La Teatrul lui Herodes Atticus se ajunge:

    • Cu metroul: statia Acropolis (linia 2). Biletul costa 1 euro pentru adulti (pentru copii este 0,5 euro) si cu el poti calatori timp de 2 ore pe orice mijloc de transport (metrou, autobuz, troleibuz).

    • Cu autobuzul: statia Erechtheiou sau Afetiria (ruta 230)

    • Cu autoturismul. In zona Teatrului Herodes Atticus exista parcari cu plata. La o distanta putin mai mare exista parcarea de la statia de metrou Syngrou-Fix (linia 2). Daca la intoarcere de la Teatrul Herodes Atticus la aceasta parcare se foloseste metroul, atunci exista o reducere de 50% a taxei de parcare daca se prezinta biletul de metrou.


    Programul de vizitare a complexului Acropole:

    • 15 iunie – 31 octombrie, zilnic 8:00-19:30
    • noiembrie – mai, zilnic 8:30-15:00

    Taxa de vizitare

    6 euro - daca se viziteaza Acropole. O imagine generala a Teatrului lui Herodes Atticus se poate vedea de pe Acropole.

    12 euro - daca se viziteaza:

    1. Acropole
    2. Agora, Porticulul lui Attalos si Templul lui Hefaistos
    3. Biblioteca lui Hadrian
    4. Kerameikos (cimitirul antic)
    5. Templul lui Zeus
    6. Teatrul lui Dionysos si Teatrul (Odeonul) lui Herod Atticus

    Biletul este valabil 4 zile.

    • Din noiembrie pana in martie, in fiecare duminica, intrarea este gratuita.
    • De ziua nationala a Greciei (25 martie) intrarea este libera.
    • tinerii sub 19 ani au intrarea libera.
    • studentii si soldatii au intrarea libera, daca prezinta carnetul de student sau legitimatia militara.

    De retinut

    • In Teatrul (Odeonul) lui Herod Atticus au loc si astazi numeroase spectacole teatrale, concerte de muzica, chiar si concursuri de frumusete.

    • Pe scena Teatrului lui Herod Atticus a cantat Elton John, Pavarotti si multi alti artisti.

    • In fiecare an, in Teatrul (Odeonul) lui Herod Atticus are are loc Festivalul Atenei.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Volksgarten este o gradina publica aflata in Innere Stadt (Orasul Vechi) al Vienei. Este o gradina eleganta, renumita pentru randurile de trandafiri, cu alei umbroase si banci confortabile. Pe langa trandafiri, parcul mai este renumit pentru copia Templului lui Tezeu din Atena si pentru monumentul imparatesei Elisabeta (Sisi), sotia imparatului Franz Josef al Austriei.
    Principala atracţie a Muzeului Etnografic al Mănăstirii Nămăeşti o reprezintă colecţia personală, unică în România, a stareţei Ana Lucia Nedelea de ii şi costume populare româneşti, vechi de peste 150 de ani, din zona Argeşului şi a Târgoviştei.
    Palatul Snagov este situat pe malul lacului Snagov, la 40 kilometri de Bucuresti. A fost construit in anii '30 si extins foarte mult in anii '80. A fost realizat dupa schitele fiicei scriitorului Barbu Delavrancea, Henriette Delavrancea Gibory, cunoscuta drept unul dintre cei mai mari arhitecti romani din acea perioada.
    Aflată la circa 5 km de Mangalia, în apropierea localităţii Limanu, Peştera Limanu a căpătat în decursul timpului o aură de legendă. Peştera a fost locuită încă din neolitic, iar în perioada dacică a fost şi loc de refugiu în timpul invaziilor romane.
    Situată la 50 km de Buzau, zona este cunoscuta pentru muntii de sare, lacurile de apa dulce din varful acestora si mai ales pentru nenumaratele pesteri ce strabat acesti munti.
    Hotelul Negresco este unul dintre cele mai impunatoare hoteluri din Nisa. Poarta numele constructorului si fondatorului hotelului, romanul Henri Alexandru Negrescu (1868–1920), nascut la Bucuresti. A fost inaugurat in 1913 in prezenta multor capete încoronate ale acelor vremuri. De-alungul timpului, hotelul a gazduit regi, prinţi şi miliardari celebri.